Foredrag/Workshops

Helle er en erfaren underviser og foredragsholder, der elsker at formidle videnskab på en letforståelig og underholdende måde. Hun dækker et bredt område som f.eks. omfatter hjerneforskning, positiv psykologi, sundhedsfremme, trivsel, mental robusthed, søvn og stress.

Nedenstående foredrag kan bookes – men de detail-planlægges altid efter kundens ønsker, så de rammer så præcist som muligt. Det betyder også, at andre vinkler eller emner kan inddrages.

 

  • Foredrag: Den fantastiske hjerne

Hvor kommer hjernen fra, hvordan fungerer den, og er vi i virkeligheden forskellig fra dyrene?

Hvorfor er chokoladen så svær at lade ligge? Hvorfor bliver nogle SÅ sure i trafikken? Og hvorfor er teenagere så svære at kommunikere med? Alle svarene findes i hjernen.

Kom og få indsigt i hjernens komplicerede processer på en letforståelig måde og bliv klogere på, hvor meget alt det ubevidste i hjernen i høj grad styrer din hverdag.

 

  • Foredrag: Hjernen på arbejdspladsen

Hvor kommer hjernen fra, hvordan fungerer den og hvilken rolle spiller den på det moderne arbejdsmarked? Hør om, hvordan hjernens processer påvirker vores evne til at klare de krav om omstillingsparathed, fleksibilitet og udvikling, som arbejdsmarkedet i dag stiller til deres medarbejdere. Hvorfor falder en del medarbejdere tilbage i gamle vaner selvom HR-afdelingen har kørt et stort kulturforandringsprojekt? Og hvorfor kan samarbejdet mellem afdeling A og B bare ikke komme på skinner, selvom chefen har bestemt, at alle skal deltage i et positivt samarbejde? Svarene findes i hjernen – og ved at blive klogere på de komplicerede processer kan du også i højere grad styre din dag på arbejdspladsen.

 

  • Foredrag: Robuste medarbejdere?

Robusthedsbegrebet har været meget i vælten de seneste par år. Arbejdsgiverne vil gerne have robuste medarbejdere, medarbejderne vil gerne være robuste, og så er der kommet en modbølge, hvor begrebet er blevet kritiseret for at dække over, at medarbejderne skal kunne klare alt for meget.

I foredraget går vi bag om robustheds-begrebet og ser på, hvad forskningen siger om at være robust – det handler nemlig ikke om at skulle kunne klare alt (og for meget), men om en række faktorer der gør, at vi trives bedre i hverdagen og dermed er mere tilbøjelige til at kunne håndtere udfordrende situationer. Der er tips og tricks til at arbejde med din egen robusthed – på den gode måde.

 

  • Foredrag: Kan jeg selv styrke min mentale sundhed?

Ja, forskningen viser, at der er mange faktorer, der kan påvirke din trivsel og mentale sundhed.

Med udgangspunkt i den positive psykologi er der dukket en række forskningsområder op, der alle viser, at trivsel og mental sundhed kan trænes. Hør om baggrunden for forskningen, og hvilke områder i din hverdag, du selv kan påvirke for at få en endnu bedre trivsel.

Foredraget vil være en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg og små konkrete øvelser, der giver et indblik i, hvordan du i hverdagen selv kan påvirke din trivsel og mentale sundhed.

  • Foredrag: Er du afhængig af din smartphone?

Nej, svarer du måske, og alligevel opdager du gang på gang, at den lille skærm har sneget sig op af lommen, fordi den gav en lyd fra sig. I dette foredrag går vi bagom teknologien og ind i hjernen og undersøger, hvilke biologiske mekanismer, der ligger bag en (måske uopdaget) smartphone afhængighed. Kom og hør om, hvordan hjernen fungerer, og hvordan den belønner dig med “lykkehormoner”, når du tjekker din telefon. Få også små fif til, hvordan man kan skrue ned for sit telefon-forbrug, hvis man har brug for det.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen